© 2016 Onbegrensd Talent 

  • LinkedIn Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black

Social Return On Investment (SROI) 

De rijksoverheid heeft besloten om per 1 juli 2011 een SROI-voorwaarde op te nemen in contracten die zij sluit bij de aanbesteding van opdrachten boven de 250.000 euro. Een groot aantal gemeenten en provincies hanteert ook al SROI-voorwaarden, soms al bij aanbestedingen vanaf 50.000 euro. Als uw bedrijf geselecteerd wil worden om diensten te leveren aan de overheid, betekent dit dat u verplicht bent om ten minste 5% van het werk te laten verrichten door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Of u bent verplicht deze 5% elders in de gemeente of de provincie te besteden door hen binnen of buiten uw bedrijf (aan andere projecten) te laten werken 

Dit kan tot gevolg hebben dat u veel kostbare tijd moet besteden aan het zoeken naar werknemers die aan dit profiel voldoen. Het is namelijk niet zo eenvoudig om voor alle functies aan geschikte mensen met een arbeidsbeperking te komen. En het kan ook zo zijn dat u niet precies weet waar er binnen uw bedrijf een geschikte functie zou zijn voor een kandidaat, bijvoorbeeld omdat er op bepaalde afdelingen weerstand is tegen mensen met een arbeidsbeperking. Bovendien vereist het plaatsen van zo'n kandidaat soms ook nog allerlei werkplekaanpassingen en/of speciale begeleiding. 

Onbegrensd Talent kan u hierin ondersteunen en al deze zorg uit handen nemen. Niet alleen zijn zij bedreven in het werven, selecteren en plaatsen van getalenteerde kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt; wij zijn ook nog uitermate bekwaam in het coachen en begeleiden van de kandidaten. Bovendien zijn wij in staat om door middel van een scan precies na te gaan waar binnen uw bedrijf of project de kandidaten het best kunnen worden geplaatst, en welke specifieke doelgroep/kandidaat het beste past. 

Tot slot kunnen wij u ook nog van dienst zijn met het vakkundig afhandelen van de bijbehorende administratie, wanneer wij eenmaal een geschikte kandidaat hebben gevonden. Ook kunnen de kandidaten (tijdelijk) via Onbegrensd Talent bij uw bedrijf worden gedetacheerd. 

Onbegrensd Talent heeft ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten. Referentieprojecten zijn op aanvraag beschikbaar. 

Voor meer informatie over onze diensten verwijzen wij u naar onze folder.