© 2016 Onbegrensd Talent 

  • LinkedIn Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black

Hoe werken we 

Na een gesprek over wat uw bedrijf nodig heeft, selecteert Onbegrensd Talent een aantal kandidaten voor u. Gekwalificeerde specialisten of gemotiveerde medewerkers die willen instromen op juniorniveau. De CV’s leggen we aan u voor. U ontmoet de kandidaten en spreekt hen uitgebreid. Als het klikt gaan we verder. Als het niet klikt zoeken we andere kandidaten voor u. Net zolang tot het wel klikt. 

Als de match er is kijken we of de kandidaat nog een opleiding nodig heeft om het gewenste instroomniveau te bereiken en wie de opleiding zal verzorgen. Dat kunt u zelf doen, of het aan ons overlaten. 

De mogelijkheden 
U kunt op verschillende manieren zaken doen met Onbegrensd Talent: 

Detachering 
Onbegrensd Talent regelt alle rompslomp, administratieve zaken en werkplekaanpassingen. U betaalt ons een vast, maar gereduceerd marktconform uurtarief. Een detacheringsperiode is minimaal zes maanden, een voorwaarde voor subsidiërende instanties om mee te betalen aan de opleiding. Na de detacheringsperiode kunt u of de kandidaat in dienst nemen of de detachering voortzetten. 

DetaVast 
Voor een bepaalde periode kan een talent gedetacheerd worden, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om de medewerker na die periode in dienst te nemen. Hierbij gaan we veelal uit van minimaal zes maanden detacheren aangezien dit een voorwaarde is voor subsidiërende instanties. 

Werving en Selectie 
Hierbij worden talenten geworven, geselecteerd en eventueel opgeleid door Onbegrensd Talent. Aan het begin van de opleiding krijgen de kandidaten een opleidingscontract voor een maand bij u. Daarnaast krijgen de kandidaten een arbeidscontract voor bepaalde tijd (minimaal zes maanden) ingaande direct na afronding van de opleiding. 
Voor het in dienst nemen van geschikte kandidaten betaalt u een vergoeding aan Onbegrensd Talent.  

Welke vorm u ook kiest, Onbegrensd Talent begeleidt kandidaten naar werk en op het werk. 

Subsidies 
Er zijn diverse re-integratie-instrumenten om een gedeeltelijk arbeidsgeschikte werknemer weer terug aan het werk te helpen. Regelingen